SATELIT | Tablou tulburător al Europei din vremea coronavirus

Sursa: Politico.eu

Bătălia împotriva coronavirusului a închis orașele europene și a creat blocaje uriașe pentru ceea ce în urmă cu doar câteva săptămâni erau granițe deschise, scrie Politico, într-un msaterial în care propune o „vizualizare” a nenorocirii abătute asupra Europei.

Uneori, cea mai bună modalitate de a înțelege o situație nouă este să faceți un pas înapoi și să aruncați o privire la cum arată acum Europa din spațiu.

Imaginile, obținute de Politico, oferă o perspectivă detaliată a modului în care închiderea frontierelor afectează liniile de aprovizionare logistică, punând în pericol fluxul de produse alimentare și medicale pe piața unică a UE. Astfel de măsuri au creat cozi kilometrice de camioane de-a lungul granițelor care.

„Noi … am folosit imagini din satelit pentru a le arăta statelor ce-și fac lor înșile, decuplându-se din punct de vedere economic”, declara, vineri, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Printre altele, imaginile din satelit arată blocajul de trafic creat joi la punctul de trecere Nickelsdorf-Hegyeshalom ,de la granița austro-ungară. O coadă de 30 de kilometri până în Austria. Asta, după ce marți, Ungaria își închisese granițele pentru traficul de pasageri și a restricționat traficul de marfă pe coridoarele desemnate.

Mai departe, Milano, Roma, Veneția, Munchen, Lisabona – sunt alte câteva dintre locurile fotografiate din satelit.

GALERIA FOTO – în articolul original din Politico

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here