Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a postat, sâmbătă pe Facebook, o imagine cu mesajul „Dacă dreptatea ar fi o sârmă, aş îndrepta-o!”, un citat din romanul „Groapa” scris de Eugen Barbu.

Mesajul postat de Firea vine în contextul în care edilul a făcut un referendum pe Facebook în care întreabă bucureştenii dacă sunt de acord cu taxa oxigen. În urma sondajului, Firea a anunţat că peste 90% s-au arătat nemulţumiţi de taxa oxigen şi că urmează să ia o decizie în acest sens luni. Ea a spus că se mai gândește dacă o sa candideze pentru un nou mandat pentru că dacă faci ce trebuie în Capitală atunci „sigur pierzi” pentru că este nevoie de măsuri nepopulare.

În luna aprilie a anului trecut, Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea, a mărturisit că medicii au găsit în organismul primarului general al Capitalei o sârmă de trei centimetri. În acea perioadă, Gabriela Firea nu excludea varianta „unei mâini criminale”.

Pasajul din romanul Groapa, unde se află citatul postat de Firea: „Nea Fane, gură bogată, de-i zicea şi Carambol, că-i plăcea să joace biliard, avea ceasul lui când se oprea-n faţa lui Stere, se uita în prăvălie şi dădea bună seara. Lucra la morgă, despuia morţii, le făcea el cu dresuri, îi îmbălsăma, umbla-n om cum ai căta într-un raft (…) Scuipa des, cu scârbă şi-avea o vorbă a lui, de-o ştiau toţi: – Bă, dacă dreptatea ar fi o sârmă, aş îndrepta-o eu!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here