Scanarea automată a telefoanelor Apple, ”un pericol pentru democrație”. Avertismentul un grup de specialiști

Mai mulţi criptografi şi ingineri IT susţin că introducerea unui instrument de scanare în telefoanele iPhone ar fi „un experiment social extrem de periculos”, informează ziare.com.

14 dintre cei mai respectaţi experţi ai lumii în domeniul securităţii informatice au avertizat că scanarea profilelor clienţilor este „o tehnologie periculoasă”, care ameninţă democraţia.

Criptografii şi inginerii, care au contribuit în mod esenţial la implementarea protocoalelor de securitate ale internetului, au publicat un studiu prin care îşi exprimă îngrijorările.

Aceştia spun că introducerea unei tehnologii care a fost recent propusă de Apple, prin care toate telefoanele iPhone s-ar scana pentru a descoperi eventuale materiale de abuz sexual asupra copiilor ar putea oferi guvernelor lumii puteri imense de supraveghere.

Ce este tehnologia pe care Apple vrea să o implementeze?

Apple a dat asigurări că funcţia a fost concepută cu protecţie ridicată a intimităţii şi că va refuza cererile venite din partea guvernelor de a folosi sistemul pentru a căuta imagini în alte investigaţii.

Însă cercetătorii avertizează că CSS, în general, nu neapărat în cazul Apple, ar duce la o presiune extremă de a extinde scopul iniţial al aplicaţiei.

CSS ar oferi companiilor de tehnologie şi forţelor de ordine o soluţie în dezbaterea actuală legată de siguranţa publică, susţin promotorii software-ului. Teoretic, ar permite utilizatorilor să-şi păstreze informaţiile personale private, fără să creeze o portiţă care ar putea duce la abuzuri din partea autorităţilor, însă specialiştii în securitate sunt de părere că există un risc ridicat ca acest lucru să se întâmple. Mai ales că Apple pare să fi cedat sub presiunea statelor autoritare și în trecut, precum China și Rusia, subliniază autorii studiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here