S-a născut primul copil pozitiv COVID-19, la Iași. Cum se simte bebelușul

O premieră în România, la Iași s-a născut primul copil pozitiv la COVID, la Maternitatea „Elena Doamna”. Medicii spun că până acum au mai avut doar cazuri care s-au confirmat la câteva zile după naștere.

Este primul caz de acest fel, întâlnit la maternitatea ieșeană, unitate suport COVID încă de anul trecut, de la începutul pandemiei, scrie ziare.com.

„Este un nou-născut de acum două săptămâni din mamă infectată COVID, care a născut natural la noi și care, la testele pe care le efectuăm la toți nou născuții din mamă COVID, a ieșit pozitiv”, a precizat prof. dr. Răzvan Socolov, șef secție Obstetrică de la Maternitatea „Elena Doamna”, pentru ziaruldeiasi.ro.

Bebelușul a prezentat simptome minore în ziua a treia, precum o ușoară febră, rinoree și a fost tratat.

„A fost tratat simptomatic, s-au făcut analize, radiografie pulmonară. La 14 zile a fost remis, fără simptomatologie, a fost testat iar cu rezultate negativ și a fost externat”, a explicat medicul.

 

 

Mama copilului nu era vaccinată, iar majoritatea cazurilor care ajung la Maternitatea „Elena Doamna” sunt nevaccinate, într-un procent de peste 90%, au declarat medicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here