Scandal între Rusia și Facebook

Sursa: Pixabay

Rusia a cerut restabilirea „imediată” a unei pagini de Facebook oficiale a Ministerului rus de Externe, suspendată din cauză că a publicat „conţinuturi ilegale”, relatează News.ro, care citează AFP.

„Jandarmul” rus al telecomunicaţiilor Roskomnadzor a anunţat duminică faptul că a trimis un e-mail Meta, gigantul californian al web care este proprietarul Facebook, prin care cere „ridicarea imediată a restricţiilor impuse contului oficial” al delegaţiei ruse la Viena însărcinată cu negocieri în domeniul controlului armamentului.

Suspendarea acestui cont „este un act de cenzură” care „încalcă principiul esenţial al liberei circulaţii a informaţiei”, denunţă Roskomnadzor.

Pagina de Facebook respectivă a fost suspendată vineri din cauză că a publicat „conţinuturi ilegale”, porivit şefului delegaţiei ruse la Viena, Konstantin Gavrilov.

Pagina era inaccesibilă luni.

Konstantin Gavrilov a declarat duminică agenției ruse oficiale de presă Tass că delegaţia foloseşte această pagină doar pentru a publica comunicate oficiale ale unor oficiali ruşi.

Contactat de AGP, grupul Meta, condus de către Mark Zuckerberg, nu a răspuns imediat.

În februarie 2021, contul de Twitter al aceleiaşi delegaţii a fost suspendat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here