Scandal public în Taiwan după ce guvernul a eutanasiat 154 de pisici

Foto: Twitter

O decizie a autorităților din Taiwan de-a eutanasia 154 de pisici – care urmau să fie traficate de contrabandiști – a provocat un val de indignare.

Paza de coastă a interceptat recent o navă de pescuit din China, la aproximativ 40 de mile marine de coasta Kaohsiung, la extremitatea sudică a Taiwanului. După testarea Covid, oficialii au urcat la bordul bărcii de pescuit, unde au descoperit 62 de cuști cu pisici, inclusiv rasele Albastru de Rusia, Ragdoll și Persană cu părul scurt.

Se estimează că felinele au o valoare de 10 milioane de dolari noi taiwanezi (357.504 dolari americani).

Oficialii guvernamentali au declarat că au luat decizia de-a eutanasia toate pisicile, deoarece originea lor era necunoscută și reprezentau un risc de biosecuritate, dar măsura drastică a determinat o revărsare de furie în rândul taiwanezilor și-al grupurilor pentru drepturile animalelor, transmite The Guardian.

Taiwanul are o rată ridicată de animale de companie și o industrie în plină expansiune în ceea ce privește îngrijirea lor, inclusiv accesorii precum cărucioare și servicii de parapsihologie.

Valul de indignare a determinat o luare de poziție din partea președintei Taiwanului, Tsai Ing-wen, ea însăși stăpână de pisici, care apar frecvent în postările ei de pe rețelele de socializare.

Tsai a declarat că a fost întristată de eveniment, dar a dat vina pe contrabandiști și a îndemnat publicul să înțeleagă necesitatea de-a preveni importul accidental de boli. Cu toate astea, șefa statului a mai spus că ar trebui luate în considerare modificările legii actuale pentru a permite abordări mai umane.

În zeci de mii de comentarii, mulți internauți din Taiwan s-au întrebat de ce pisicile nu pot intra în carantină sau nu pot fi tratate.

Un ONG local, Taiwan Animal Emergency Rescue, a declarat că s-a oferit să plătească carantina animalelor și a criticat decizia rapidă de eutanasiere.

„Animalele sunt nevinovate. Există reguli cu privire la reglementările de frontieră, dar se poate verifica dacă animalele sunt sau nu bolnave”, a spus un purtător de cuvânt al organizației.

„Înțeleg importanța legilor pentru ecologia internă, dar… Sper că legea poate fi modificată și poate trata aceste vieți într-un mod mai uman.”

Chen Chi-chung, șeful consiliului pentru agricultură al guvernului, și-a asumat în întregime responsabilitatea.

„Chiar și după carantină, aceste pisici ar putea purta în continuare boli, ținând cont de perioadele lungi de latență ale virusurilor, care ar putea reprezenta o amenințare majoră pentru animalele de companie și animalele de fermă din Taiwan”, a spus Chen, potrivit Taipei Times.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here