Ambasadorul României în SUA, convorbire cu Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al lui Joe Biden

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a participat miercuri, 4 august 2021, la o convorbire telefonică cu Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA, alături de ambasadorii la Washington ai statelor din Formatul București 9 (B9).
În cadrul discuțiilor, Andrei Muraru a subliniat importanța întăririi securității Flancului Estic, inclusiv a consolidării posturii de descurajare din zona Mării Negre, în raport cu provocările de securitate din regiune.
Andrei Muraru și-a exprimat speranța că procesul de reevaluare a posturii globale a SUA va duce la o prezență militară americană consistentă pe Flancul Estic, inclusiv în România.
Convorbirea consilierului pentru securitate națională, Jake Sullivan, cu ambasadorii statelor din Formatul București 9 (B9), a avut ca scop consultarea aliaților NATO cu privire la politicile și activitățile SUA de interes pentru regiune.
În cadrul convorbirii, consilierul președintelui SUA, Jake Sullivan, i-a informat pe ambasadori despre aspecte privind securitatea energetică, în special Nord Stream 2, și a oferit detalii privind relația SUA cu Federația Rusă.
Formatul Bucureşti (B9) este o iniţiativă lansată de Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi de Preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda, la care participă statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. La summit-ul organizat în luna mai a acestui an la București a participat (online) pentru prima dată un șef de stat american – Președintele SUA, Joe Biden.

2 COMENTARII

  1. Ambasador cu apucaturi bolsevice,in SUA condusa de nea’bideu,un comunist indiferent la soarta tarilor est-europene,tremurand de frica lui putin si lasand Ucraina in mainile sale….sa vedem daca si cu Moldova va fi la fel…un ipocrit si, mai grav,si ramolit,dupa constatarile specialistilor de la Casa Alba…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here