Scandalul „Apele Române”. Cîțu, despre cazul inginerului Gabriel Musteaţă: „Nu a luat nimeni decizia de a-l concedia. I s-a oferit post, a refuzat”

Premierul Florin Cîţu a declarat referitor la cazul inginerului Gabriel Musteaţă care a făcut publică situaţie fostei chelneriţe care fusese angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi care a demisionat, informaţii prezentate într-un material Recorder, că „nu a luat nimeni decizia pentru a îl concedia pe domnul respectiv, în acest moment. A fost o reorganizare anul trecut, în 3 noiembrie, prin care a fost desfiinţat postul”. El a mai spus că i-a fost oferit un post acestuia, însă l-a refuzat.

„Ştiţi foarte bine că am reacţionat şi imediat am trimis Corpul de Control acolo. Referitor la celelalte informaţii, a fost şi un comunicat al Ministerului Mediului. Înţeleg că a fost o reorganizare anul trecut, în 3 noiembrie, prin care a fost desfiinţat postul respectiv. Nu ştiu cum a fost făcută, dar vă spun datele la rece. A fost o reorganizare, postul respectiv a fost desfiinţat anul trecut, în noiembrie. I s-a oferit alt post. Nu l-a acceptat”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat miercuri despre subiect, la finalul şedinţei de Guvern, transmite News.ro.

El a adăugat că a vorbit cu ministrul Mediului Tanczos Barna pentru a vedea dacă poate fi găsită o soluţie în discuţiile cu inginerul Gabriel Musteaţă.

„Am vorbit cu ministrul Tanczos Barna să vedem dacă putem să găsim o soluţie în discuţiile cu domnul respectiv. Dar nu a fost acum dat afară, nu a fost o decizie luată acum. Aceasta este o informaţie pe care aş vrea să o corectez în spaţiul public. Nu a luat nimeni decizia pentru a îl concedia pe domnul respectiv, în acest moment. Decizia a fost luată anul trecut, prin reorganizare. I s-a oferit post, a refuzat şi acum a ajuns la finalul perioadei în care putea să opteze pentru alt post. Atât. Dar domnul Tanczos Barna este în legatură şi vom avea mai multe informaţii în perioada următoare”, a mai explicat premierul. 

Şeful Executivului a mai spus că în acest mandat vrea să oprească nepotismul în administraţia publică şi conflictele de interese, însă aceste lucruri nu pot fi făcute peste noapte. 

„Pentru restul am trimis Corpul de Control şi nu mă opresc aici. Am spus foarte clar – în acest mandat oprim acest nepotism, oprim aceste conflicte de interese, dar nu le putem face peste noapte. Cum este semnalat un caz, aţi văzut că reacţionez imediat şi vor urma măsuri”, a conchis Cîţu. 

Fosta chelneriţă care fusese angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a demisionat, în urma materialului Recorder. Postul inginerului Gabriel Musteaţă, care s-a opus angajărilor politice şi a vorbit cu jurnaşiştii a fost desfiinţat, acesta fiind lăsat să plece după o experienţă de 25 de ani. Singurul care a rămas în funcţie este directorul Petru Avram, vicepreşedntele PNL Iaşi.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române susţin că inginerul a refuzat în repetate rânduri să accepte postul care i s-a oferit.

1 COMENTARIU

  1. Si am mai inteles ca domnul respectiv a fost angajat pe vremea guvernului pesede,dar asta,sttttt!!Nu spune nici el,nici seful Recorder,fost angajat la latrina lui voiculescu!!! Asta ca sa vedeti cum se face presa de „investigatie” la noi:in prag de alegeri,daca la guvernare este un partid democrat,care chiar a inceput sa faca ceva reforme ,printre multe contre dintr-un parlament confiscat de ciuma rosie,se activeaza slugile din presa ale partidului ce tremura sa nu ajunga toti la DNA dupa alegeri,caci si-au trimis slugile pe net ,mai ales ca „reporteri”prin tara,cautand ,bineinteles,ceva cu impact imediat ,pentru votantii anticomunisti,sa ii confuzeze,chiar sa nu mai iasa la vot,reteta fiind una deja probata de 30 ani…ca nu au gasit decat pe ici,pe colo,o plevusca ratacita ,asta nu conteaza,se descurca ei in a impacheta stirea sa fie socul cat mai mare…despre originea politica a individului prezentat ca victima liberalilor in reportajele Recorder,nu se spune,iar dupa ce au fost lansate pe piata,justificarile din partea acuzata cum ca era pesedist nu mai conteaza deloc,nu mai sunt credibili!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here