Studiu: 30.000 de cazuri de Covid şi 700 de morţi, după mitingurilor electorale ale lui Trump

Foto: Donald Trump/ Facebook

Mitingurile electorale ale preşedintelui american Donald Trump au dus la peste 30.000 de cazuri confirmate de COVID-19 şi probabil au cauzat moartea a 700 de americani, potrivit unui nou studiu, relatează sâmbătă dpa, preluată de Agerpres.

Studiul realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Stanford a analizat cu atenţie 18 reuniuni de campanie ale preşedintelui Trump între lunile iunie şi septembrie şi a urmărit subiecţii ”până la zece săptămâni după reuniuni pentru fiecare eveniment”.

”Comunităţile în care au avut loc mitingurile lui Trump au plătit un preţ ridicat în ceea ce priveşte boala şi moartea”, au concluzionat cercetătorii.

Ratele de cazuri de COVID -19 au crescut adesea în special în comunităţile care au găzduit evenimentele, comparativ cu oraşele din apropiere în care Trump nu a fost, se arată în studiu.

”Există câteva indicii conform cărora respectarea normelor de sănătate publică, cum ar fi utilizarea măştilor, s-a ameliorat la mitingurile ulterioare”, au scris cercetătorii.

Echipa de campanie a preşedintelui Trump a insistat că le oferă participanţilor măşti şi le verifică temperatura la mitingurile sale.

Un purtător de cuvânt al lui Biden a criticat mitingurile lui Trump considerând că sunt de mare amploare şi încalcă regulile elementare de sănătate publică.

Mitingurile lui Joe Biden au fost mai restrânse, participanţii au purtat măşti în număr mai mare şi s-a respectat distanţarea fizică. Candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă a fost testat negativ pentru COVID-19 sâmbătă, a anunţat echipa sa de campanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here