Secretarul britanic pentru Europa, la București pentru consolidarea relației bilaterale pe zona securității

Sursa: Facebook

Secretarul de stat britanic pentru Europa, Leo Docherty, efectuează luni, 3 octombrie, o vizită oficială la București, pentru a sublinia angajamentul Marii Britanii de a proteja securitatea europeană și de a consolida relațiile apropiate dintre Marea Britanie și România, anunță Ambasada Regatului Unit. 

În semn de solidaritate cu un aliat cheie NATO, Secretarul de Stat britanic pentru Europa va saluta cooperarea strânsă cu România în domeniul apărării regionale și sprijinul continuu acordat Ucrainei ca răspuns la războiul provocat de Federația Rusă.

Înaintea vizitei sale, Leo Docherty, Secretarul de stat britanic pentru Europa, a declarat că „Marea Britanie și România sunt aliați importanți ai NATO, în strânsă coordonare cu partenerii internaționali, care se opun ferm atacului brutal al lui Putin asupra suveranității Ucrainei”.

„Sunt încântat să mă aflu la București pentru a discuta despre consolidarea cooperării noastre în domeniul securității și pentru a reafirma sprijinul nostru ferm pentru Ucraina”, a adăugat el.

La București, Secretarul de Stat britanic Docherty se va întâlni cu Secretarii de Stat pentru Afaceri Europene și Afaceri Strategice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Daniela Gîtman și Iulian Fota, cu Președinții Comisiilor Parlamentare pentru Apărare, Securitate și Afaceri Externe, Nicoleta Pauliuc, Angel Tîlvăr și Titus Corlățean, precum și cu Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Justiției, George Șerban.

De asemenea, acesta va discuta cu ofițerii britanici din cadrul forțelor NATO aflați la București, dar și cu reprezentanți ai întreprinderilor britanice.

Șefii Apărării din România şi Marea Britanie au discutat despre situaţia securității regionale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here