Șefii Apărării din România şi Marea Britanie au discutat despre situaţia securității regionale

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit vineri cu omologul din Marea Britanie, amiralul Sir Tony Radakin. În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au discutat despre situaţia regională de securitate şi implementarea măsurilor aliate de întărire a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul estic al NATO, precum și colaborarea pe termen lung în cadrul structurilor internaţionale de securitate şi în plan bilateral în domeniul instruirii forţelor şi în alte arii comune de interes, precizează MApN într-un comunicat.

Şeful Statului Major al Apărării i-a mulţumit omologului său pentru implicarea camarazilor britanici în operaţionalizarea structurilor NATO dislocate pe teritoriul ţării noastre, în special pentru sprijinul adus la înfiinţarea şi procesul de operaţionalizare a Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est.

Totodată, rotaţiile detaşamentelor Forţelor Aeriene Regale în misiunile de Poliţie Aeriană Întărită din România şi integrarea navelor Forţelor Navale Regale în cadrul Grupărilor Navale Permanente Aliate la misiuni de supraveghere maritimă în apele naţionale şi internaţionale ale Mării Negre sunt argumente ale angajamentului Marii Britanii pentru menţinea securităţii în zona de sud a Flancului estic aliat, arată MApN.

În contextul parteneriatului strategic dintre cele două ţări, excelentele relaţii de cooperare militară se concretizează constant atât pe timpul exerciţiilor multinaţionale, precum şi pe timpul participării comune la operaţii şi misiuni. De asemenea, camarazii din Marea Britanie au un rol deosebit în procesul de implementare a măsurilor NATO de descurajare şi apărare dedicate flancului estic al NATO„, a declarat generalul Daniel Petrescu, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here