Secţia pentru judecători a respins candidaturile judecătoarelor Gabriela Baltag şi Andrea Annamaria Chiş pentru şefia CSM

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins candidaturile judecătoarelor Gabriela Baltag şi Andrea Annamaria Chiş pentru funcţia de preşedinte al CSM, astfel că plenul Consiliului a stabilit ca actualul preşedinte, Bogdan Mateescu, să exercite funcţia interimar, dacă până în 6 ianuarie nu va fi ales un nou preşedinte, transmite News.ro.

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au anunţat că Secţia pentru judecători a CSM a hotărât, joi, respingerea candidaturii judecătoarei Gabriela Baltag pentru funcţia de preşedinte al Consiliului, fiind înregistrate 7 voturi de respingere, 2 voturi de admitere şi 2 voturi nule.
De asemenea, Secţia pentru judecători a hotărât respingerea candidaturii judecătoarei Andrea Annamaria Chiş pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii cu 8 voturi de respingere şi 3 voturi de admitere.
Ca urmare, plenul CSM, care avea pe ordinea de zi a şedinţei de joi alegerea conducerii Consiliului Superior al Magistraturii, a decis ca funcţia să fie exercitată interimar de actualul preşedinte.
„În raport cu soluţia Secţiei pentru judecători, prin care nu s-a desemnat niciun candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ca funcţia de preşedinte să se exercite ad interim, până la alegerea unui nou preşedinte, de către preşedintele în funcţie, dacă, până la data de 06.01.2022, inclusiv, nu se alege un nou preşedinte”, a arătat sursa citată.
Decizia a fost luată cu majoritate de voturi: 10 voturi Da, 2 voturi Nu, 7 voturi Nule.
Totodată, Plenul CSM l-a ales în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, începând cu 7 ianuarie, pentru un mandat de un an, pe procurorul Nicolae-Andrei Solomon. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi: 14 voturi Da, 5 voturi Nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here