Șefa DSP Gorj, demisă de Costache. Motivul: nerespectarea procedurilor de carantină

Sursa: INQUAM/George Călin

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a decis vineri demiterea şefului Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Carmen Ivanov, pentru nerespectarea procedurile şi legislaţiei în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în contextul apariţiei primului caz de coronavirus în ţara noastră, transmite Agerpres.

Decizia a fost anunţată în cadrul unei videoconferinţe organizate cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu.

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 şi nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei. De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19″, se arată într-un comunicat al MS.

Ministrul Sănătăţii a convocat vineri dimineaţă o videoconferinţă de urgenţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi Municipiul Bucureşti cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecţiei COVID-19.

Potrivit MS, au fost verificate respectarea procedurilor privind instituirea carantinei şi a măsurilor de autoizolare la domiciliu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here