Şeful armatei ucrainene apare într-un video pentru a dezminţi zvonurile privind moartea sa

Comandantul forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a apărut joi într-o înregistrare video postată de un ofiţer al armatei ucrainene pentru a dezminţi zvonurile potrivit cărora ar fi fost ucis sau rănit într-un atac rusesc, zvonuri care au fost răspândite în ultimele zile de către utilizatorii pro-ruşi pe reţelele de socializare, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Veşti proaste pentru propagandiştii ruşi! Valeri Fedorovici se simte bine şi continuă să planifice eliberarea teritoriilor ucrainene de invadatorii ruşi”, spune ofiţerul, înainte ca aparatul de filmat să arate un Zalujnîi zâmbitor stând lângă el.

Zalujnîi se adresează scurt „tuturor ucrainenilor” şi declară, făcând semnul victoriei: „Împreună vom învinge”.

Militarul care a înregistrat videoclipul, Anatolii Ştefan „Ştirliţ”, un ofiţer popular printre ucrainenii de pe reţelele de socializare, spune că a fost înregistrat „astăzi, 25 mai”.

Pe 20 mai, ministrul adjunct ucrainean al Apărării, Hanna Malyar, a acuzat Rusia că a orchestrat campania de dezinformare privind presupusa moarte a lui Zalujnîi „pentru a demoraliza” armata ucraineană în timp ce aceasta câştiga poziţii în jurul oraşului Bahmut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here