Șeful băncii centrale a Libanului, anchetat de procurorii francezi

Sursa: Wikipedia

Procuratura franceză a deschis o investigaţie preliminară pentru spălare de bani împotriva guvernatorului băncii centrale din Liban, Riad Salameh, a relatat duminică AFP, citată de Reuters și News.ro.

Guvernatorul Riad Salameh este investigat în legătură cu o posibilă conspiraţie şi spălare de bani organizată, potrivit unei surse apropiată situaţiei, citată de AFP.

Avocatul francez al lui Salameh, Pierre-Olivier Sur, a respins acuzaţiile ca fiind ”o operaţiune de comunicare” motivată politic, într-un comunicat transmis Reuters.

Răspunzând luna trecută unei plângeri făcută în justiţie împotriva sa de către grupul anticorupţie Sherpa, Salameh a spus că a demonstrat că averea sa a fost dobândită înainte de a-şi prelua postul bancar, în 1993.

Parchetul francez specializat în infracţiuni financiare nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Sherpa a depus plângerea împotriva lui Salameh în aprilie, invocând investiţii, între care milioane de euro în proprietăţi.

Libanul a deschis propria anchetă în aprilie, în urma unei cereri în justiţia elveţiană, în care se afirmă că au fost delapidate peste 300 de milioane de dolari de la banca centrală libaneză, printr-o companie deţinută de fratele lui Salameh.

Salameh nu a avut niciun comentariu la momentul respectiv, atunci când a fost întrebat de Reuters despre deschiderea acelei anchete şi acţiunile legate de aceasta, inclusiv sigilarea biroului fratelui său şi confiscarea dosarelor.

Elita financiară şi politică a Libanului este de mult timp în centrul atenţiei, din cauza acuzaţiilor de gestionare defectuoasă, corupţie şi obstrucţionarea eforturilor de deblocare a ajutorului internaţional.

Problema e la nivel de CEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here