Șeful Cancelariei lui Viktor Orban: Naţiunea maghiară e singura care a reuşit miracolul de a rămâne în viaţă în pofida unei tentative de omor reuşite

Sursa: Flickr

Ministrul însărcinat cu conducerea Cancelariei Prim-ministrului de la Budapesta, Gergely Gulyás, a declarat că naţiunea maghiară este singura care a reuşit miracolul de a rămâne în viaţă în pofida unei tentative de omor reuşite şi îndeplinite. Afirmația a fost făcută joi, în cadrul conferinței de presă online a guvernului,cu ocazia centenarului semnării Tratatului de Pace de la Trianon, transmite MTI, preluată de News.ro.

Gergely Gulyás a reamintit: Cu 100 de ani în urmă Ungariei i s-a impus semnarea dictatului de pace de la Trianon, în urma căruia ţara a pierdut două treimi din teritoriul său, iar un maghiar din trei s-a trezit dincolo de graniţă, “fără să se fi mutat de acasă”.

“Ne aplecăm capul în faţa victimelor maghiare ale secolului pe care l-am lăsat în urmă, ne gândim la toţi cei care au fost executaţi, întemniţaţi sau ruinaţi pentru că au fost maghiari. Ne gândim la cei care, în secolul care a trecut, au trebuit să-şi jertfească viaţa din iubire pentru patrie, pentru că în aceşti 100 de ani ataşamentul faţă de patrie a păstrat ţara şi nu pe cei care au rămas credincioşi patriei”, a declarat ministrul, conform MTI.

Gergely Gulyás a spus că ”ziua de doliu naţional” este, de 10 ani încoace, şi Ziua solidarităţii naţionale, pentru că în urmă cu zece ani a devenit posibilă obţinerea cetăţeniei maghiare pentru cei de dincolo de graniţe, acest drept fiind exercitat de aproape 1 100.000 de maghiari din alte ţări.

“La 90 de ani după Trianon am creat din nou posibilitatea de a crea o legătură de drept comun între maghiari şi maghiari, între statul ungar şi cetăţenii săi”, a afirmat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here