Șeful CJ Timiș (PNL), mesaj dur pentru Arafat și Voiculescu: „O bătaie de joc la adresa timișorenilor, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană”

Foto: Alin Nica/ Facebook

Cuvinte dure la adresa lui Raed Arafat și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după ce Departamentul pentru Situații de Urgență a decis carantinarea Timișoarei.

Criticile vin partea șefului CJ Timiș, liberalul Alin Nica.

„Prelungirea carantinei de către secretarul de stat Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timișorenilor, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană. Raed Arafat împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu au pus presiune repetată pe cei care au dreptul să hotărască soarta municipiului Timișoara și a zonei periurbane”, a scris Nica pe Facebook.

Postarea integrală a președintelui CJ Timiș:

„Le-am atras atenția de mai multe ori asupra inutilității carantinei. Carantina este de formă, rata de infectare crește, oamenii continuă să se îmbolnăvească, ATI este în aceeași situație. Este o ipocrizie afirmația că această carantină salvează vieți omenești. Nu o face, dar distruge multe altele. Dacă există o problemă medicală, haideți să reparăm medical, ne mobilizăm cu toții și unde nu mai poate Bucureștiul, putem noi, autorități locale, companii și cetățeni. E absurd să încerci să oprești un rău provocând un rău mai mare.

Am cerut explicații și am propus soluții. Răspunsul lor final a fost ignorarea deciziei democratice, prin vot, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și instaurarea unei carantine nedrepte, din pix, fără nicio susținere reală.

Cer încetarea carantinei formale și aplicarea de urgență a măsurilor suplimentare de reducere a ratei de infectare.

Raed Arafat, secretarul de stat care hotărăște pentru timișoreni împotriva voinței lor, este cel care a achiziționat si apoi a abandonat patru unități mobile ATI prin diferite curți din țară, una chiar în Timișoara, la Spitalul Municipal. În timp ce noi suplimentăm paturile ATI cu eforturi financiare uriașe, Raed Arafat nu găsește o soluție să încălzească unitățile mobile.

Îmi este mie rușine și îmi cer scuze populației pentru modul abuziv și ineficient în care Raed Arafat și Vlad Voiculescu au ales nu doar să ignore suferința timișorenilor, ci să le-o sporească.

Domnilor, poate de la București nu se vede, dar aici, oamenii sunt disperați. Părinții sunt nevoiți să își lase copiii singuri acasă, fără supraveghere și fără educație, ca să nu își piardă locul de muncă. Ați distrus economia locală, ați călcat în picioare industria de servicii și operatori economici care plătesc bani mulți la bugetul de stat. Îngenunchiați cetățenii care finanțează sistemul medical. Toate acestea dintr-un orgoliu stupid și un joc pueril de imagine.

Dacă vreți să ajutați Timișoara, încetați presiunea asupra CJSU Timiș. Ce urmăriți? Desființarea lui dacă nu votează ce doriți? Trimiteți mai multe vaccinuri în centrele de vaccinare, printre care primul centru de vaccinare non-stop de la Spitalul Județean. Încurajați populația, nu o mai pedepsiți, căci vă asigur că singura cale de luptă împotriva virusului este alături de timisoreni, împreună cu ei, nu împotriva lor.”

Ce spune ministrul de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat luni că Guvernul va lua în discuţie, în prima şedinţă, situaţia carantinei de la Timişoara, precizând că decizia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de a prelungi carantinarea oraşului este una tranzitorie.

„Cred că Guvernul va lua în discuţie în prima şedinţă situaţia de la Timişoara şi va lua o decizie. Până la urmă, este o decizie tranzitorie ceea ce a făcut DSU pentru cele 72 de ore (…), iar până atunci, împreună cu prim-ministrul Florin Cîţu, vom avea o discuţie prin videoconferinţă cu toţi prefecţii din România”, a declarat Bode la Digi24.

El a adăugat că este un susţinător al autonomiei locale în privinţa deciziei de carantinare, dar că, în condiţiile creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2 la Timişoara, consideră că nu se impune ridicarea restricţiilor.

„Este de neînţeles cum tu, comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă, decizi să carantinezi Timişoara la un indice de aproximativ 7 la mie şi să ieşi din carantină când indicele este peste 8″, a mai spus Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here