Şeful Poliţiei poloneze, spitalizat după explozia unui cadou primit din Ucraina

Şeful Poliţiei poloneze, Jaroslaw Szymczyk, a fost spitalizat pentru răni minore provocate de explozia unui cadou primit de la un înalt responsabil ucrainean, a anunţat joi Ministerul polonez de Interne, relatează AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Ieri (miercuri – n.r.) a avut loc o explozie într-o cameră adiacentă biroului şefului poliţiei„, potrivit unui comunicat oficial.

Unul dintre cadourile pe care comandantul Poliţiei le-a primit în timpul vizitei sale de lucru în Ucraina, pe 11 şi 12 decembrie, a explodat„, se mai precizează în comunicat.

Jaroslaw Szymczyk s-a întâlnit cu responsabili din poliţie şi serviciile pentru situaţii de urgenţă ucrainene în cursul acestei vizite, iar „cadoul era de la unul dintre şefii serviciilor ucrainene”, a precizat ministerul.

Comunicatul califică rănile şefului poliţiei drept „uşoare” şi indică faptul că acesta rămâne la spital sub observaţie.

Un angajat civil din sediul poliţiei naţionale a suferit şi el răni minore, dar care nu au necesitat spitalizarea.

Partea poloneză a cerut părţii ucrainene să-i prezinte explicaţii„, a mai indicat ministerul. Parchetul general din Polonia investighează incidentul.

La începutul lui decembrie, o serie de scrisori care conţineau materiale explozibile trimise în Spania şi posibil legate de conflictul din Ucraina au făcut titluri de primă pagină în presa spaniolă, notează DPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here