Sena continuă să nu treacă testele de calitate a apei cu o lună înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

Sursa: Facebook

Sena continuă să nu treacă testele de calitate a apei cu o lună înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, când urmează să găzduiască probele de înot în ape deschise şi etapa de înot a triatlonului, conform rezultatelor dezvăluite vineri, relatează The Guardian.

Ultimele teste, finalizate săptămâna trecută şi publicate de biroul primarului Parisului, au arătat că nivelurile bacteriei E Coli – un indicator al materiilor fecale – sunt cu mult peste limitele superioare impuse de federaţiile sportive, relatează News.ro.

La 18 iunie, nivelul de E Coli a fost de 10 ori mai mare decât nivelul acceptabil şi nu a coborât în niciun moment sub limita superioară de 1 000 de unităţi formatoare de colonii la 100 de mililitri utilizată de Federaţia Mondială de Triatlon.

Valorile pentru bacteriile enterococi au fost mai bune, dar au fost încă la niveluri nesigure timp de mai multe zile săptămâna trecută.

„Calitatea apei rămâne degradată din cauza condiţiilor hidrologice nefavorabile, a soarelui puţin, a temperaturilor sezoniere sub medie şi a poluării din amonte”, a anunţat primăria.

Autorităţile franceze au cheltuit 1,4 miliarde de euro în ultimul deceniu pentru a încerca să cureţe râul prin îmbunătăţirea sistemului de canalizare din Paris, precum şi prin construirea de noi instalaţii de tratare şi stocare a apei. Cu toate acestea, furtunile majore copleşesc încă reţeaua de canalizare a capitalei, unele dintre acestea datând din secolul al XIX-lea, ceea ce duce la deversarea de ape uzate netratate direct în râu.

După luni de vreme neobişnuit de umedă, Sena se află în prezent la un nivel ridicat al malurilor sale, cu un debit de patru până la cinci ori mai mare decât nivelul său obişnuit în lunile de vară, conform unor măsurători recente.

Organizatorii insistă asupra faptului că vremea uscată şi soarele din luna iulie ar trebui să fie suficiente pentru ca Sena să fie aptă pentru evenimentele de înot în aer liber.

Microsoft: Rusia îşi intensifică campania de dezinformare care vizează Jocurile Olimpice de la Paris

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here