Sergiu, tatăl călăreț din Iași, a explicat motivul pentru care a vândut casa cumpărată din donații

Sergiu Ciobotariu, tăticul cunoscut în toată ţara după ce a mers călare pe cal la maternitatea din centrul Iaşului pentru că îi năştea soţia, a explicat de ce a fost nevoie să vândă casa cumpărată din donaţii.

Sergiu Ciobotariu a dat primele declarații după ce în presă au apărut informații că a vândut casa luată din donaţiile strânse de Cătălin Moroșanu. Tânărul a explicat pentru presa locală de ce a fost nevoit să se mute, dar şi de ce a vândut chiar şi maşina pe care o cumpărase recent. 

„Eu sunt la muncă acum, lucrez la Cotnari, la vie. Am vândut casa pe care am primit-o iniţial, pentru că nu mă mai puteam descurca acolo. Am dat-o cu aceeaşi sumă cu care am luat-o, 37.000 de euro. Cu banii, mi-am luat o altă casă, pe Cicoarei, şi mi-am ajutat şi fraţii cu restul de bani. Pe casa aceasta am dat peste 20.000 de euro, am acte pe teren, pe tot. Eu nu mă puteam descurca acolo unde eram iniţial”, a spus Sergiu Ciobotariu, pentru bzi.ro.

Tânărul spune că a vândut chiar şi maşina pe care o cumpărase, pentru a nu mai fi tentat să se urce la volan fără permis. 

„Iniţial, îmi luasem un Golf 4 şi nu aveam permis. M-a prins Poliţia şi mi-a făcut dosar, de asta am şi plecat de acolo. Am vrut să mă înscriu la şcoala de şoferi, numai că m-au prins la volan cu o zi înainte de a mă înscrie. Acum, nu mai am voie timp de 5 ani să mă înscriu la şcoala de şoferi. Am şi dat maşina, ca să nu mai fiu tentat să urc iarăşi la volan”, a mai spus tăticul călăreţ de la Iaşi.  

Pentru că nu avea voie să vândă casa cumpărată din donaţii timp de cinci ani, Sergiu a făcut un contract de închiriere pe această perioadă, iar mai apoi, imobilul va deveni în acte al noului proprietar.   

„Cu Cătălin (n.r. Cătălin Moroşanu) am vorbit doar atunci când am vândut casa. El mi-a spus că dacă nu mă pot descurca acolo, să mă mut”, a completat Sergiu.

În urmă cu două zile, Sergiu a fost acuzat că a apelat la o „inginerie” pentru a înstrăina casa primită din donații: a făcut un contract de închiriere pe o perioadă de 5 ani, când casa va ajunge şi în acte în proprietatea actualului „chiriaş”. Asta deoarece în momentul în care Sergiu Ciobotariu şi soţia lui au semnat actele de vânzare-cumpărare ale imobilului achitat din donații, în contract a fost introdusă o clauză care prevede că imobilul nu poate fi vândut timp de 5 ani.

Cu acel prilej, ziariștii l-au întrebat și cu antrenorul lui Cătălin Moroșanu, binefăcătorul lui Sergiu, ce părere are despre tranzacția făcută de acesta:

„Mda, am văzut ce a făcut şi tare rău m-a afectat. Şi eu am dat bani, ca prostul, dar nu e vorba despre asta. Atâta lume s-a oferit să-l ajute şi el? Moro (n.r. Moroşanu) a încercat să se asigure şi i-a pus în contractul casei să fie coproprietar cu soţia lui şi să nu vândă casa 5 ani. A dat-o în chirie pe cinci ani, iar după îi rămâne celui care stă acolo. Urât, foarte urât!”, a declarat Mihai Constantin, antrenorul lui Cătălin Moroşanu, pentru digisport.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here