Seria neagră de la Gazprom continuă. Un alt manager a murit

”Directorul general al stațiunii Krasnaya Polyana, Andrei Alekseevich Krukovsky, a murit tragic. El a iubit munții și a găsit pacea în ei. Tragedia s-a petrecut în drum spre Cetatea Aczipsinskaya”, a anunțat Agenția TASS. Bărbatul de 37 de ani a fost transportat la spital și a murit duminică din cauza rănilor, scrie newbezeer.com.

Moartea a fost confirmată de serviciul de presă al stațiunii, pe care Krukowski o conduce din 2019. Krasnaya Polyana este cunoscută drept stațiunea de schi a Gazprom. În 2014 a făcut parte din complexul olimpic al Jocurilor de iarnă de la Soci.

Circumstanțele accidentului lui Krukowski urmează să fie investigate acum de anchetatori. Ei au planificat deja o autopsie, a raportat agenția TASS, pe baza rapoartelor Comitetului de Investigații de pe teritoriul Teritoriului Krasnodar.

*Serie neagră la Gazprom

Andrei Krukovsky a absolvit Institutul de Economie, Politică și Drept din Moscova în 2006. A avut un doctorat în economie. În 2019 a finalizat programul de educație executivă la London Business School. În anii 2001-2014 a ocupat funcții de conducere în sectorul privat. În 2015 a început să lucreze în stațiunea Krasnaya Polyana, iar patru ani mai târziu a devenit directorul acesteia.

Krukovsky este un alt om de afaceri care avea legături cu Gazprom care a murit tragic de la începutul acestui an.

Un director executiv de top de la Gazprom a fost găsit mort în cabana sa din satul Leninski, în apropiere de Leningrad, în 30 ianuarie 2022, potrivit RIA Novosti. Conform sursei citate, la fața locului a fost găsit un bilet de adio, iar anchetatorii investighează moartea ca fiind o sinucidere. Radiodifuzorul național rus RenTv a identificat bărbatul ca fiind Leonid Shulman, șeful departamentului de transport al Gazprom Invest.

La doar o lună distanță, pe 25 februarie, un alt director de top de la Gazprom, Alexander Tiulakov, a fost găsit mort în același sat, în garajul său, potrivit Novaya Gazeta, un ziar rus independent. Novaya Gazeta a raportat că acesta s-a sinucis.

CNN a cerut Comitetului de Investigații al Rusiei să comenteze cele două cazuri, dar nu a primit niciun răspuns.

Pe 18 aprilie, rămășițele lui Vladislav Avayev, fostul vicepreședinte al Gazprombank, ale soției și fiicei sale au fost găsite într-un apartament din Moscova. Toți au fost împușcați, iar poliția rusă a presupus inițial că Avayev și-a împușcat soția și fiica și apoi s-a sinucis.

Doar o zi mai târziu, pe 19 aprilie, Serghei Protosenia, fost director la producătorul de gaze Novatek, deținut parțial de Gazprom, a fost găsit mort în locuința sa din Lloret de Mar, alături de soție și de fiica sa.

Cadavrele celor două femei, care prezentau semne de violențe, au fost găsite în interiorul vilei de lux a familiei, iar cadavrul lui Protosenia a fost găsit în grădină, potrivit sursei citate. Cazul este investigat ca fiind o dublă crimă și o sinucidere ulterioară într-un caz de violență domestică.

Într-o declarație pentru Daily Mail, fiul lui Protosenia a pus la îndoială versiunea evenimentelor, sugerând în schimb că tatăl său a fost ucis. „El o iubea pe mama mea și mai ales pe Maria, sora mea. Ea era prințesa lui. Nu ar fi putut face niciodată ceva care să le facă rău. Nu știu ce s-a întâmplat în acea noapte, dar știu că tatăl meu nu le-a făcut rău”, a declarat Fedor Protosenia, care se afla la casa familiei din Franța în momentul incidentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here