Serviciile secrete americane estimează că răspunsul Teheranului ar putea consta într-un atac cu drone

Sursa foto: Wikipedia

Israelul se pregăteşte pentru toate scenariile în aşteptarea unei reacţii din partea Teheranului după eliminarea ţintită atribuită Israelului a unor înalţi responsabili iranieni la Damasc la începutul acestei săptămâni, relatează sâmbătă postul de televiziune israelian i24News, potrivit Agerpres.

Serviciile de informaţii ale SUA estimează că răspunsul ar putea consta într-un atac cu drone şi rachete de croazieră, dar va fi proporţional şi îndreptat împotriva unei „facilităţi diplomatice” şi nu împotriva unor civili, a dezvăluit vineri seara canalul de televiziune american CBS.

Potrivit evaluărilor americane, momentul şi ţinta sunt necunoscute, dar această răzbunare este aşteptată „până la sfârşitul lunii de Ramadan, la sfârşitul săptămânii viitoare”.

Establishmentul apărării israeliene apreciază că ar fi eronat să fie deschis încă de pe acum un front direct împotriva Iranului, care acţionează deja împotriva Israelului prin intermediarii săi.

Anterior, ministrul apărării israelian, Yoav Gallant, a vizitat baza aeriană Tel Nof şi s-a întâlnit cu echipele aeriene şi terestre ale escadrilei 133, condusă de comandantul bazei, generalul de brigadă Ariel Dayan.

Într-o tentativă de a linişti populaţia, Gallant a declarat: „Pregătirea şi vigilenţa nu sunt sinonime cu panica şi frica. Inamicul a fost lovit sever peste tot şi, prin urmare, caută modalităţi de a reacţiona.Suntem pregătiţi cu o ripostă multiplă şi de apărare pe mai multe niveluri”.

„Atacăm peste tot acolo unde statul Israel decide să lupte împotriva unui inamic – fie la Damasc sau la Beirut”, a spus el, potrivit postului israelian de televiziune citat.

CNN: SUA se pregătesc activ pentru un atac regional semnificativ al Iranului, care ar putea avea loc în săptămâna viitoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here