Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Elisabeta a ll-a va fi transferat duminică de la Castelul Balmoral la Edinburgh

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Elisabeta a ll-a va fi transferat duminică de la Castelul Balmoral, unde suverana a murit, la Edinburgh, înainte de a fi transportat cu avionul la Londra pentru funeraliile de stat. În drum spre Edinburgh, procesiunea va trece prin Aberdeen duminică dimineaţă, unde se aşteaptă ca mii de oameni să vină şi să-şi aducă omagiul, conform The Guardian, citat de News.ro.

Cortegiul este aşteptat să părăsească în jurul orei locale 10.00 Castelul Balmoral, unde regina a murit joi.

La ora 11.20, ar urma să sosească în Aberdeen, cu plecare în jurul orei  locale 11:40

La 14:00, cortegiul soseşte în Dundee, de unde, la ora locală 16.00, va pleca spre Edinburgh, urmând un traseu pe lângă parlamentul scoţian.

De acolo, sicriul va fi dus în Palatul Holyroodhouse, unde va rămâne peste noapte.

Luni după-amiază, va fi dus la Catedrala St Giles, însoţit de membri ai Familiei Regale. Va avea loc o slujbă şi sicriul se va rămâne 24 de ore, pentru ca oamenii să-şi poată aduce omagiul.

A doua zi, Prinţesa Anne va însoţi sicriul mamei sale în timp ce acesta este dus  la Londra. Sicriul Reginei va fi dus de la Aeroportul Edinburgh la Palatul Buckingham,

Miercuri după-amiază, va fi dus la Westminster Hall, iar de  joi, înainte de înmormântare, timp de patru zile, britanicii îşi vor putea lua rămas bun de la Regină.

Un oficial de rang înalt al palatului a descris „scena de demnitate liniştită” de la Balmoral, unde regina a fost depusă într-un sicriu de stejar în sala de bal, transmite BBC. Sicriul este acoperit cu Stindardul Regal, cu o coroană de flori aşezată deasupra.

„Acest lucru permite personalului de la Balmoral, dintre care mulţi dintre ei şi-au petrecut o bună parte din viaţă în serviciul regal acolo, să îşi prezinte ultimul omagiu”, a declarat oficialul palatului.
Funeraliile de stat ale reginei vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey.
Biserica istorică este locul unde sunt încoronaţi regii şi reginele Marii Britanii şi unde regina Elisabeta a II-a s-a căsătorit cu prinţul Philip în 1947.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here