Plenul Parlamentului European a aprobat, miercuri, raportul deputatului european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) privind alocarea a 8,19 milioane de euro pentru despăgubiri în urmă inundațiilor care au afectat nord-estul României în vara anului 2018. Raportul a fost aprobat cu 645 voturi pentru, 18 împotriva și 30 abțineri.

Ajutorul provine din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) care a fost creat special pentru a sprijini statele membre și cele candidate afectate de catastrofe naturale majore.

Am solicitat alocarea acestor bani încă din prima ședința ordinară a Comisiei pentru bugete din nouă legislatura fiindcă am vrut că raportul meu să fie adoptat de urgență, astfel încât banii să ajungă cât mai repede în țară. Prin acest vot, transmitem un semnal clar că, indiferent de situație, Uniunea Europeană are la dispoziție instrumente pentru a sprijini statele membre în urmă dezastrelor naturale care duc la pagube majore pentru oameni”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, miercuri, după votul din plen, scrie news.ro.

Banii europeni vor acoperi parțial cheltuielile cu operațiunile de urgență realizate de autorități pentru reconstrucția digurilor și a infrastructurii de transport.

România a mai beneficiat de finanțare prin intermediul FSUE de șapte ori în trecut, sprijinul Uniunii Europene ridicându-se la 119 milioane de euro.

.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here