Simbol al Hong Kong-ului, Jackie Chan vrea să se înscrie în Partidul Comunist Chinez

Legendarul actor Jackie Chan și-a exprimat dorința de a deveni un membru cu carnet al Partidului Comunist Chinez, relatează Insider.

Actorul în vârstă de 67 de ani a făcut declarația în timpul unui simpozion despre cinematografia chineză după ce a fost întrebat despre părerea sa cu privire la discursul susținut de președintele Xi Jinping cu ocazia centenarului Partidului Comunist Chinez.

Când sunt în străinătate spun adesea că sunt mândru să fiu chinez. Dar sunt și invidios pe cei care sunt membri ai Partidului Comunist. Vreau și eu să fiu un membru al partidului”, a declarat acesta.

Pot vedea măreția Partidului Comunist Chinez. El face ceea ce spune și își onorează promisiunile. A realizat în doar câteva decenii ceea ce și-a propus să facă în 100 de ani”, a adăugat Jackie Chan.

Patriotismul actorului a fost însă criticat de unii utilizatori ai Weibo, varianta chinezească a Twitter care i-au pus sub semnul întrebării „moralitatea caracterului”, făcând referire la momentele sale de infidelitate și problemele cu drogurile ale fiului său, Jaycee.

„S-ar putea să își iubească țara și să muncească din greu dar are probleme de caracter. Este mai bine să nu se alăture partidului”, a afirmat unul dintre utilizatorii de pe Weibo.

Alții au fost mai vocali cu privire la lipsa de fidelitate a actorului față de soția sa, acesta recunoscând în autobiografia publicată în 2015 că a avut o aventură cu actrița Elaine Ng și că are un copil conceput în afara căsătoriei.

Potrivit ziarului China Daily, accederea în Partidul Comunist Chinez este aprobată în urma unui proces detaliat de verificări care ține cont de ideologia, caracterul și istoria persoanei care dorește să devină membru.

Chan nu este în prezent membru al Partidului Comunist Chinez, însă din 2013 este delegat al Conferinței Politice Consultative a Poporului Chinez, un organ consultativ al guvernului de la Beijing.

Considerat un simbol al Hong Kong-ului și aflat inițial în tabăra pro-democrație, după cedarea acestuia către China comunistă, în 1997, Jackie Chan a trecut de partea Beijingului.

Actorul este un susținător fervent al regimului de la Beijing, fiind de asemenea unul dintre personajele principale scoase în față de autoritățile comuniste în timpul celebrărilor ocazionate de împlinirea a 100 de ani de la fondarea Partidului Comunist, cel mai mare din lume, cu peste 95 de milioane de membri.

Pe 28 iunie Chan a cântat la centenarul partidului „Apărând Râul Galben”, o melodie din timpul războiului sino-japonez izbucnit în anii premergători celui de-al Doilea Război Mondial.

Actorul și-a exprimat de asemenea susținerea față de reprimarea brutală a manifestațiilor pro-democrație din Hong Kong, provocând furie în rândul unora dintre fanii săi, care l-au criticat aspru pe Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here