Simion forţează logica pentru a se scutura de PSD: AUR nu votează moţiunea, ci înlăturarea Guvernului Cîţu

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Copreşedintele AUR, George Simion, a declarat că parlamentarii partidului nu vor vota moţiunea de cenzură a PSD, dar vor vota pentru înlăturarea Guvernului Cîţu, „care, în numai 6 luni, a făcut multe pagube”, transmite Agerpres.

„Nu ar trebui să mizeze social-democraţii pe voturile noastre, pentru că am trimis propunerile noastre privind textul moţiunii şi, în afară de câteva propoziţii, nu au introdus acele paragrafe dorite de noi. Totodată, AUR va vota şi se va alătura oricărui demers pentru a înlătura acest guvern, aşa că noi, mâine, nu votăm moţiunea PSD, ci votăm înlăturarea Guvernului Cîţu, care, în numai 6 luni, a făcut multe pagube pentru antreprenorii români, în special, şi pentru toţi românii din sectorul bugetar şi din privat, în general. Grupurile parlamentare AUR de la Camera Deputaţilor şi de la Senat vor vota pentru ca acest guvern să cadă”, a spus Simion, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că PSD şi AUR sunt două entităţi diferite, cu ideologii diferite.

„Noi o să votăm căderea Guvernului Cîţu. (…) Am avut discuţii cu mai mulţi parlamentari şi din cercul guvernamental, şi acum şi la viitoarele moţiuni sperăm să ni se alăture din ce în ce mai mulţi, pentru că Guvernul Cîţu e un guvern nociv pentru români.(…) Sperăm mâine, dacă nu, vom depune şi noi moţiune de cenzură în luna septembrie sau mai devreme, ca parlamentari de la PNL să voteze căderea guvernului”, a mai afirmat Simion.

Orban: Niciun parlamentar al PNL nu va vota moţiunea. Am încredere în parlamentarii USR

1 COMENTARIU

  1. motiunea de cenzura este sau reprezinta modalitatea politica prin care se poate inlatura un guvern in functie . Votul nu se refera la partidul ce a depus motiunea ci la solicitarea de demitere . Indiferent insa ce crezi ca doresti a vota motiunea este inutila .Motiunea de cenzura ca si presupusele alegeri anticipate anuntate nu sunt decit – praf in ochii cetatenilor – .Presedintele natiunii este in ambele cazuri decidentul .Alegerile anticipate au nevoie de un consens la nivelul partidelor ce compun Parlamentul Romaniei si al aceptului presedintelui iar motiunea de cenzura nu schimba nimic . Presedintele natiunii este cel care numeste un -premier desemnat -ce va incerca sa formeze un arc guvernamental si nicicind presedintele nu va accepta pe altcineva decit pe actualul premier

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here