Doi profesori din Călărași și-au abuzat sexual elevele și le-au obligat să se prostitueze

Octavian Constantinescu, profesorul acuzat că a corupt elevele pe care le pregătea la matematică, a fost arestat. FOTO: marinbadea.ro

Doi profesori de gimnaziu din Călărași au fost arestați, miercuri 20 octombrie, la solicitarea procurorilor DIICOT, acuzați fiind că au abuzat de eleve de gimnaziu în timpul orelor de pregătire suplimentară pe care le ofereau contra cost în apartamentele lor, scrie Ziare.com.

Unul dintre profesori are 51 de ani, iar cel de-al doilea 56 de ani. Acuzațiile sunt dintre cele mai grave, corupere sexuală, pornografie infantilă și trafic de minori.

În cazul unuia dintre profesori, judecătorii din Călărași au respins solicitarea de arestare preventivă, astfel că pe timpul urmăririi penale, individul a fost plasat doar în arest la domiciliu. Abia când procurorii au găsit la percheziția informatică imagini compromițătoare cu copii, judecătorii din Călărași au dispus arestarea preventivă a profesorului.

Florin Ene, în vârstă de 51 de ani, profesor de geografie care predă la Școala gimnazială nr. 7 din Călărași și la școala din comuna Ștefan Vodă, județul Călărași, a fost arestat preventiv miercuri de către Tribunalul Călărași. Este acuzat că a corupt o elevă în vârstă de 15 ani să întrețină relații sexuale contra cost cu bărbați aduși de profesor și chiar cu el. Adolescenta a fost cea care, în cele din urmă, l-a reclamat la poliție.

Relația dintre elevă și profesorul de geografie a început în martie 2021 și a durat până în luna septembrie 2021, susțin procurorii DIICOT.

În tot acest timp, profesorul a întreținut raporturi sexuale cu fata de 15 ani şi a determinat-o să practice prostituţia, abuzând de poziţia de încredere pe care victima şi mama acesteia i-au acordat-o (inculpatul substituindu-și rolul de protector al celor două), ”profitând de ascendentul moral pe care-l avea asupra minorei şi de situaţia deosebit de vulnerabilă a acesteia”, arată sursa citată.

Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here