Sorin Oprescu și un fost director în Primăria Capitalei, dați în urmărire generală

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu și fostul director al Administraţiei Cimitirelor Bogdan Popa, ambii condamnați definitiv la închisoare vineri, au fost dat în urmărire generală, după ce poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu pentru a-i duce la penitenciar.

Astăzi, 13 mai 2022, în urma deciziei instanţei, Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a pus în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 11 ani şi 6 luni, emis pe numele unui bărbat. Acesta nu a fost găsit la domiciliu sau la adresele cunoscute, fapt pentru care a fost dispusă punerea în urmărire, fiind emis şi mandat european de arestare”, a anunțat Poliţia Română, care a publicat la rubrica „Persoane urmărite” o poză cu Bogdan Popa, potrivit Agerpres.

Nici fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, nu a fost găsit vineri acasă de poliţişti pentru a fi încarcerat, el fiind dat în urmărire generală, cu un mandat european de arestare pe numele lui. Oprescu a plecat din România în urmă cu două săptămâni.

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Este vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Condamnat definitiv la 6 ani de închisoare în același dosar, și Romeo Albu a fost dat în urmărire naţională, vineri, după ce nu a fost găsit de poliţişti la domiciliu sau la adresele cunoscute.

Astăzi, 13 mai, în urma deciziei instanţei, poliţiştii oraşului Buftea din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov s-au deplasat la domiciliul unui bărbat, de 43 de ani, din Mogoşoaia, judeţul Ilfov, pentru a pune în aplicare un mandat privind condamnarea la pedeapsa cu închisoarea de 6 ani, emis pe numele acestuia„, informează Biroul de presă al IPJ Ilfov.

Şoferul lui Oprescu şi un fost director în Primăria Capitalei, ridicaţi de poliţişti şi duşi la penitenciar

Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, condamnat vineri la 7 ani şi 2 luni închisoare, a fost ridicat de poliţişti şi dus la penitenciar.

Stanca a fost condamnat pentru constituire a unui grup infracţional organizat, în variantă agravată, şi complicitate la dare şi luare de mită, în acelaşi dosar în fostul lui şef, Sorin Oprescu, a primit 10 ani şi 8 luni închisoare pentru fapte de corupţie.

De asemenea, Poliţia Română a anunţat că a mai ridicat alţi doi condamnaţi din dosarul lui Oprescu.

Este vorba de Mircea Octavian Constantinescu (fost director al Direcţiei economice din Primăria Generală) – 6 ani şi 10 luni, precum şi un alt un alt bărbat care are o pedeapsă de 4 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here