Soția fugarului Daniel Dragomir, localizată

Zoica Dragomir, soția fostului colonel SRI, Daniel Dragomir, a fost localizată la domiciliul său de către reprezentanții Serviciului de Probațiune. Ea a primit o pedeapsă cu suspendare (2 ani și 8 luni) în dosarul în care soțul a fost și el condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare.

Daniel Dragomir este considerat fugar, după ce s-a sustras de la executarea pedepsei stabilite de instanță. Acesta fost dat imediat în urmărire internațională.

Dragomir a fost acuzat de procurorii DNA că, în perioada în care era ofiţer activ, l-ar fi avertizat pe omul de afaceri libanez Rami Ghaziri că este monitorizat de către Serviciu, prin colegii săi de la Direcţia de securitate economică.

Daniel Dragomir ar fi fost recompensat, arăta DNA, cu o mită de aproape jumătate de milion de euro.

În toamna lui 2019, Daniel Dragomir se lansa într-un atac furibund la adresa fostului ministru al Justiției, Ana Birchall, pe care a acuzat-o că are misiunea de a „mânca din procentele doamnei Dancilă și din șansele domniei sale de a ajunge în turul doi”. Privind retrospectiv, ofensiva din acea perioadă a lui Dragomir împotriva lui Birchall pare să fi avut rădăcini mai adânci decât simple afinități politice. Potrivit unor surse judiciare, documentele obținute, în dosarul fostului ofițer SRI, prin comisia rogatorie instituită de Ministerul Justiției, ar fi cântărit greu în condamnarea la închisoare a lui Daniel Dragomir.

Acesta din urmă a fost și un susținător al SIIJ, secția specială în fruntea căreia Lia Savonea a făcut eforturi colosale pentru a o instala pe Adina Florea, dar fără succes. Într-o scrisoare adresată social-democraților, în contextul căderii Guvernului Dăncilă, Dragomir asocia desființarea SIIJ de către viitorul cabinet liberal cu un soi de revenire la șantajarea judecătorilor. Guvernarea PSD-ALDE a fost acuzată că a ținut la înființarea SIIJ pentru a lua sub control magistrații și fluxul dosarelor instrumentate de procurori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here