Spania a cumpărat din China 340.000 de teste pentru COVID-19 ineficiente

Autoritățile din Spania au achiziționat 340.000 de teste pentru COVID-19 de la o companie din China, care s-au dovedit a avea eficiență foarte redusă, de aproximativ doar 30%, a scris El Pais.

Mai multe laboratoare de microbiologie ale unor spitale din Spania au verificat kit-urile de testare provenite din China, iar rezultatele au fost descurajatoare. Testele rapide, fabricate de compania chineză Bioeasy din Shenzen, prezintă o eficiență de doar 30%, când aceasta ar trebui să fie de cel puțin 80%.

Ambasada Chinei din Spania a dat asigurări că testele au fost achiziționate de la o companie fără licență, scrie sursa citată.

Într-o postare pe contul oficial de Twitter, Ambasada Chinei în Spania a anunțat că Ministerul Comerțului din China a dat Spaniei o listă de furnizori autorizați care produc astfel de teste, iar compania Shenzhen Bioeasy Biotechnology nu se afla printre ele.

„Shenzhen Bioeasy Biotechnology încă nu a obținut licența oficială de la Administrația Națională a Produselor Medicale din China pentru a-și vinde produsele”, a mai scris Ambasada Chinei pe Twitter.

Cele 340.000 de teste rapide cumpărate de spanioli de la compania Bioeasy Biotechnology ar trebui să ofere un rezultat în 10-15 minute. Experții spanioli care au evaluat testele primite din China au ajuns la concluzia că vor trebui folosite în continuare testele PCR, care dau rezultate în patru ore și trebuie realizate de personal și echipament specializat.

Fernando Simón, coordonatorul situațiilor de urgență din Ministerul Sănătății din Spania, a confirmat informația astăzi. Totodată, a spus că autoritățile efectuează între 15 și 20.000 de teste PCR zilnic.

Spania a ajuns la peste 4.100 de decese, depășind deja China la număr de bolnavi care au murit din cauza COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here