Știrea falsă despre Iohannis, postată de Gabriela Firea, a stârnit revoltă pe Facebook

PSD a distribuit masiv pe Facebook, miercuri seara, încă înainte de începerea conferinței de presă a lui Klaus Iohannis, o fotografie trucată în care președintele apărea cu o cască în ureche.
Printre liderii PSD care s-au grăbit să posteze pe Facebook fotografia, însoțită de un text, a fost și Gabriela Firea. În postarea ei, Firea susține că președintele Klaus Iohannis a purtat cască în ureche în timpul dezbaterii cu jurnaliștii de miercuri seară.

În replică, PNL a publicat o fotografie făcută de Octav Ganea președintelui Klaus Iohannis în timpul conferinței de presă și în care se vede că nu are cască.

Fake-ul a fost lansat pe grupurile PSD înainte ca președintele să înceapă conferința de presă. Apoi a fost lansat și trucajul.

Întrebat de un jurnalist, în timpul conferinței de presă, în legătură zvonul care circula deja pe grupurile și paginile de Facebook ale PSD, președintele Iohannis a izbucnit în râs.

Aici nu, aici nu, cred că aici (face semn cu degetul spre cap, n.red.). E totuși ciudat, mă bănuiți că fără copiuță nu merge? (râde) Nu cred că mă bănuiți”. De altfel, șeful statului a întors capul în stânga și în dreapta pentru a arăta acest lucru.

Postarea Gabrielei Firea: „Presedintele-candidat Iohannis este nu numai foarte curajos, foarte deschis dialogului, dezbaterilor, foarte informat si sigur pe el, ci si foarte spontan! O dovedeste cu prisosinta casca din ureche folosita la conferinta de presa! Doamne, asa ceva!!??Ghinion!!! #FaraCasca #FaraPrompter #FaraAplaudaci #FaraAranjamente #AdevarulGolGolut”, a scris Firea.

La scurt timp, pe pagina primarului Capitalei au început să apară mesaje de protest. Sunt deja în jur de 2.000, în mai puțin de o oră.

Nu pot sa cred! Marele Iohannis are nevoie sa i se șopteasca în cască! Ca altfel nu este in stare sa raspunda la intrebarile presei. E clar acum de ce nu vrea confruntare directa cu Viorica Dancila: se teme ca nu-i va putea sopti nimeni raspunsurile!”, a scris și Florian Bodog, fost ministru al Sanatatii, pe Facebook.

.

 

Fotografii agenției InquamPhotos l-au surprins și ei din lateral pe Klaus Iohannis, instantaneul dovedind că nu există niciun aparat în urechea președintelui.  

Foto: Fotografie realizată din afara sălii în care președintele în funcție și candidatul la Presedinția României, Klaus Iohannis, susține o conferință de presă, după ce fotojurnaliștii au fost înlăturați din sală, în București, 13 noiembrie 2019. Inquam Photos / Octav Ganea


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here