Sylvie Goulard, candidata Franței pentru un post de comisar, a fost respinsă de PE după a doua audiere

Candidata Franței pentru comisar European, Sylvie Goulard, a fost respinsă în comisia de specialitate din Parlamentul European după a doua audiere, au declarat surse pentru Universul.ro.

Sylvie Goulard, membră a grupului Renew Europe din PE, condus de Dacian Cioloș, este al treilea candidat pentru un post de comisar din echipa Ursulei von der Leyen este respinsă după audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Ceilalți doi candidați care au picat sunt: Rovana Plumb, din partea României, și László Trocsanyi, candidatul Ungariei.

Sylvie Goulard fusese propusă comisar pentru piaţa internă.

Comisia de specialitate din PE i-a cerut lui Goulard să ofere clarificări suplimentare în legătură cu dosarul pe care îl are la Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF).

Sylvie Goulard a fost acuzată de Parlamentul European în cadrul unei investigaţii antifraudă, pentru presupuse plăţi fictive ale unor angajaţi, în timpul mandatului ei de europarlamentar, precum şi pentru veniturile din activitatea de consultanţă desfăşurată în paralel.

Goulard a susţinut că situaţia ei actuală este diferită de cea de acum doi ani, când ancheta a determinat-o să demisioneze din funcţia de ministru al apărării în guvernul Franţei. Ea le-a declarat europarlamentarilor că nu a fost inculpată pentru nicio ilegalitate şi se aşteaptă să fie retrase toate acuzaţiile.

„Procedura judiciară nu s-a încheiat deoarece calendarul justiţiei nu este calendarul vieţii politice. Sper că totul se va încheia în curând”, a explicat Goulard.

Întrebată din nou despre activitatea de consultanţă pentru investitorul german Nicolas Berggruen, care i-a adus câştiguri de peste 49.000 de euro în perioada 2013-2015, Goulard a arătat că nu a încălcat astfel nicio regulă.

Sylvie Goulard a remarcat şi că în codul de conduită al Comisiei Europene sunt interzise clar astfel de activităţi şi a promis că va fi complet independentă, aşa cum cere funcţia de comisar european. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here