SUA a redeschis ancheta privind e-mailurile lui Hillary Clinton

Administraţia Trump a relansat spinoasa anchetă privind e-mailurile lui Hillary Clinton, care a afectat campania candidatei democrate la prezidenţialele americane din 2016, a informat cotidianul Washington Post, potrivit Agerpres.

Potrivit cotidianului american, care citează mai mulţi responsabili sub acoperirea anonimatului, ancheta a fost lansată la începutul anului 2018, înainte de a fi progresiv abandonată, apoi relansată în august 2019.

Investigatorii Departamentului de Stat au contactat 130 de foşti sau actuali angajaţi pe tema e-mailurilor, care au fost clasate secrete retroactiv şi în perioada respectivă au ajuns în mesageria lui Hillary Clinton.

Relansarea anchetei „nu are nicio legătură cu cine este la Casa Albă”, a declarat un responsabil al Departamentului de Stat. „Este timpul necesar pentru a parcurge milioane de e-mailuri, aproape trei ani şi jumătate”, a adăugat el.

Hillary Clinton a fost acuzată în campania electorală din 2016 că a folosit un server privat de mesagerie când era secretar de stat (între 2009 şi 2013), în locul serverului guvernamental securizat prin intermediul căruia ar fi trebuit să trimită toată corespondenţa electronică.

Cu câteva zile înaintea alegerilor, FBI a decis să nu o pună sub acuzare pe soţia fostului preşedinte Bill Clinton, chiar dacă directorul de atunci al instituției, James Comey, a subliniat că ea a dat dovadă de o „neglijenţă extremă”. Chiar și așa, James Comey a fost acuzat de mulți democrați că demersurile lui i-au distrus șansele lui Hillary Clinton de a ajunge la Casa Albă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here