SUA au ajutat la dejucarea unui atentat terorist care viza Rusia. Putin i-a mulțumit lui Trump

Agențiile de informații din SUA au ajutat la dejucarea unui atac terorist care viza Rusia, iar Vladimir Putin l-a sunat personal pe Donald Trump să-i mulțumească. Informația de regăsește într-un comunicat de presă al Kremlinului. 

„Vladimir Putin a avut o conversație cu președintele SUA Donald Trump, la inițiativa părții ruse. Vladimir Putin i-a mulțumit lui Donald Trump pentru informația transmisă prin canalele serviciilor speciale ale SUA care au ajutat la dejucarea unor acțiuni teroriste în Rusia. Cei doi președinți au discutat mai multe subiecte de interes comun și au agreat să continue cooperarea bilaterală în combaterea terorismului’ este textul integral al comunicatului. 

Kremlinul a fost sărac în detalii iar Casa Albă nu a spus încă nimic despre conversația dintre cei doi președinți. 
Agenția de presă rusească TASS a scris că a fost vorba de un atac care viza Sankt Petersburg și care ar fi trebuie să aibă loc în preajma anului noi. Doi rusi au fost arestați iar autoritățile au capturat și planurile atentatului, care avea ca țintă o mare adunare de oameni. Nu este clar dacă suspecții de terorism arestați au legătură cu vreun grup.

În Rusia sunt active mai multe organizații teroriste, inclusiv ISIS. Mulți cetățeni ruși musulmani au mers în Siria ca să lupte alături de Stat Islamic iar mulți dintre ei s-au întors. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here