SUA autorizează folosirea de urgenţă a tratamentului cu anticorpi Sotrovimab împotriva covid

Agenţia americană a medicamentului (Food and Drug Administration, FDA) a autorizat folosirea de urgenţă a tratamentului cu anticorpi împotriva unor forme uşoare sau moderate de covid-19 al Vir Biotechnology şi GlaxoSmithKline (GSK) la persoane în vârstă de peste 12 ani, relatează Reuters.

Medicamentul – denumit Sotrovimab – nu este autorizat să fie folosit la pacienţi spitalizaţi din cauza covid-19 sau care necesită o oxigenoterapie, subliniază FDA.

Sotrovimab face parte dintr-o clasă de medicamente denumite anticorpi monoclonali, care imită anticropii naturali pe care-i produce organismul în combaterea infecţiilor.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali urmează să fie disponibl pacienţilor cu covid-19 în săptămânile următoare, au anunţat GSK şi Vir, precizând că vor să depună o cerere la FDA în vederea comercializării în al doilea semestru al lui 2021.

Tratamente asemănătoare – ale Regeneron Pharmaceuticals şi Eli Lilly – au fost autorizate în vederea unei folosiri de urgenţă în Statee Unite.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi-a exprimat săpămâna trecută susţinerea faţă de utilizarea Sotrovimab la pacienţi cu covid-19 care riscă să se îmbolnăvească grav, dar care nu au nevoie de oxigen suplimentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here