SUA avertizează asupra unor picături de ochi din India, care pot duce la infecţii, orbire sau deces

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a avertizat împotriva utilizării unor picături pentru ochi fabricate în India de compania Global Pharma Healthcare, asociate cu contractarea unei bacterii rezistente la medicamente care a dus la evenimente adverse la cel puţin 55 de pacienţi în Statele Unite, inclusiv infecţii, orbire şi un deces, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Agenţia a declarat săptămâna trecută că picăturile pentru ochi Artificial Tears produse de Global Pharma Healthcare Pvt Ltd din India ar putea fi contaminate cu bacterii, iar compania a încălcat bunele practici de producţie.

Global Pharma Healthcare, cu sediul în oraşul Chennai din sudul Indiei, a declarat miercuri că a emis o rechemare voluntară la nivelul consumatorilor a unor loturi neexpirate de picături oftalmice, care au fost distribuite în Statele Unite de EzriCare LLC şi Delsam Pharma.

Global Pharma Healthcare nu a răspuns imediat unei cereri Reuters de a solicita comentarii cu privire la declaraţia FDA.

EzriCare a declarat într-un comunicat că a oprit distribuirea şi vânzarea ulterioară a picăturilor pentru ochi şi că nu a avut cunoştinţă de vreo testare care ”leagă definitiv” focarul bacterian de produs.

Tehnocrații ruși continuă să pompeze bani în războiul lui Putin. Economia Rusiei revine la anii gangster-capitalismului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here