SUA dau asigurări că nu doresc să provoace ostilitate cu politica lor faţă de Coreea de Nord

Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, a dat duminică asigurări că politica actualei administraţii americane faţă de Coreea de Nord nu are ca obiectiv să provoace ostilitate, ci să caute soluţii pentru a obţine denuclearizarea ţării asiatice, transmite EFE.

„Politica noastră faţă de Coreea de Nord nu are ca obiectiv ostilităţile, ci găsirea de soluţii. Are ca obiectiv final să obţină o denuclearizare completă a Peninsulei Coreea”, a explicat Sullivan într-un interviu la postul ABC şi a promis „o abordare practică mai calibrată” decât cea a precedentelor administraţii, scrie Agerpres.

Declaraţiile lui Sullivan intervin la câteva ore după ce Coreea de Nord a avertizat SUA că se confruntă „cu o criză dincolo de puterea sa de control”. Regimul de la Phenian a reacţionat astfel la primul discurs din Congres al lui Biden, de miercuri, în care preşedintele american a promis că va colabora cu aliaţii săi – prin intermediul diplomaţiei şi a „descurajării severe” – pentru a face faţă „ameninţării serioase pe care o reprezintă Coreea de Nord”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here