SUA | Procurorii se opun publicării motivelor percheziţiei proprietăţii Mar-a-Lago a lui Donald Trump

Departamentul Justiţiei american s-a opus luni publicării unui document judiciar care conţine motivele care i-au determinat pe anchetatorii federali să percheziţioneze, săptămâna trecută, proprietatea Mar-a-Lago (Florida) a fostului preşedinte Donald Trump, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.ro.

Operaţiunea poliţiei federale la reşedinţa Mar-a-Lago – o premieră pentru un fost preşedinte al SUA – a provocat o furtună politică, Trump şi susţinătorii săi denunţând o ”vânătoare de vrăjitoare”.

Mai multe organizaţii, inclusiv media, i-au cerut unui judecător publicarea unui document judiciar în care anchetatorii explică de obicei de ce a fost necesară percheziţia.

Departamentul Justiţiei a dat asigurări luni că o asemenea publicare ”ar afecta în mod ireparabil ancheta penală în curs”.

Vineri, de această dată la cererea procurorilor, un judecător a făcut public mandatul care autoriza efectuarea percheziţiei şi o listă a documentelor confiscate.

Fostul preşedinte american Donald Trump s-a declarat luni victima unui atac fără precedent contra unui opozant politic în Statele Unite. El a acuzat Biroul Federal de Investigaţii (FBI) că în timpul percheziţiei de la proprietatea sa Mar-a-Lago i-au fost furate mai multe paşapoarte.

”Wow! În percheziţia făcută de FBI la Mar-a-Lago, ei mi-au furat trei paşapoarte (unul expirat), împreună cu restul”, a scris Trump pe reţeaua Truth Social, creată de el însuşi.

”Acesta este un atac asupra unui oponent politic la un nivel nemaivăzut în ţara noastră. Lumea a treia!”, a continuat fostul lider de la Casa Albă.

1 COMENTARIU

  1. Sper sa va iasă WOKE si Biden pe nas. Deja ați pierdut Ucraina, acum pierdeți si UE. Pe cine vrea sa piardă, Dumnezeu ii ia mai întâi mințile. Tot plusați pe avorturi când noi ne împuținăm cu sute de mii anual. Nici o problema, vin cei din Africa, America de Sud si Orient…Si când numărul va fi suficient, o sa avem o minune de civilizație, Egiptul si Libanul sunt nimic… Parca nici n-am nevoie sa știu de la voi ca unul de 60 de ani a împuscat o femeie de 30 de ani in tramvai in Göteborg, nu? Mai mult ca sigur ca este unul cu probleme mentale la care familia nu-si explica gestul, nu?
    Si daca tăiați comentariul, ca nu e corect politic, tot aia e. Eu nu mai apuc dar sper voi sa apucați civilizația ce-o construiți…! Ați făcut din nenorocirea numita Rusia marea salvatoare a creștinismului in îngâmfarea vostra…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here