SUA reacționează la reprimarea violentă a manifestanților pașnici din Iran

Sursa: Pixabay

Statele Unite sunt ‘profund îngrijorate’ de ‘represiunea violentă’ exercitată împotriva manifestanţilor ‘paşnici’ de la Ispahan, în Iran, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, transmite AFP, preluată de Agerpres.

‘Poporul iranian are dreptul să-şi exprime frustrarea şi să considere răspunzător guvernul’, a transmis pe Twitter purtătorul de cuvânt, Ned Price, referindu-se la nemulţumirea populaţiei locale faţă de seceta care afectează regiunea.

Potrivit poliţiei iraniene, cel puţin 67 de persoane au fost arestate după ciocniri cu forţele de ordine vineri, în timpul unei manifestaţii împotriva desecării unui râu emblematic la Ispahan, al treilea oraş al ţării.

De mai bine de zece săptămâni, locuitorii, care se plâng de seceta teribilă care loveşte zona de câteva decenii, organizează adunări, reproşând autorităţilor că deviază cursul apei pentru a aproviziona provincia vecină Yazd, la rândul ei în mare deficit de apă.
Arestările au fost operate de poliţie, de Gardienii Revoluţiei – armata ideologică a Republicii islamice – şi de serviciile secrete.

SUA şi Iran urmează să reia luni, la Viena, negocierile indirecte menite să salveze acordul referitor la programul nuclear al Teheranului.

Vietnam – o clasă aparte de miliardari „patriotici” și rădăcini sovietice cu rol-cheie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here