SUA trimit Ucrainei un nou pachet de ajutor în valoare de 2,5 miliarde de dolari

Sursa: Facebook

Pentagonul a anunţat, joi, un pachet de securitate pentru Ucraina în valoare de 2,5 miliarde de dolari, incluzând vehicule blindate Stryker şi mai multe vehicule de luptă Bradley care ar putea fi folosite împotriva unei posibile ofensive ruse în această primăvară, relatează CNN, potrivit News.ro.

Pachetul, făcut public cu o zi înainte ca o coaliţie internaţională să se întâlnească în Germania pentru a discuta despre noi ajutoare pentru Ucraina, este cel de-al doilea ca mărime anunţat de Statele Unite. Cel mai mare a avut o valoare totală de peste 3 miliarde şi a fost anunţat tot în această lună.

Pachetul include 90 de vehicule blindate Stryker pentru transportul trupelor şi încă 59 de vehicule de luptă pentru infanterie Bradley. Pachetul anterior a inclus 50 de vehicule Bradley, ajungându-se astfel la peste 100 oferite Ucrainei în această lună.

Cel mai recent pachet mai include muniţie pentru sistemul de rachete HIMARS pe care Ucraina l-a folosit cu succes împotriva depozitelor de arme ale Rusiei şi posturilor de comandă, precum şi muniţii adiţionale şi sisteme de apărare anti-aeriană, pe care Pentagonul le-a numit o prioritate continuă.

SUA a angajat 26,7 miliarde de dolari în Ucraina, constând în ajutoare de securitate, de la începutul războiului, în urmă cu aproape un an.

Aliaţii Kievului se întâlnesc la Ramstein. Ucraina așteaptă tancurile Leopard

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here