SUA | Un bărbat înarmat, ucis după ce a încercat să pătrundă în sediul FBI din Ohio. Suspectul apare în fotografii la asaltul de la Capitoliu

Un bărbat înarmat care a încercat să pătrundă în sediul FBI din Cincinnati, în nordul Statelor Unite, a fost ucis de către forţele de ordine după mai multe ore de confruntare armată, relatează AFP, citată de News.ro.

Faptele au avut loc după ce o percheziţie a FBI la domiciliul fostului preşedinte republican Donald Trump a provocat furia mediilor de extremă dreapta din Statele Unite.

Poliţia federală americană (FBI) a anunţat într-un comunicat că o persoană înarmată a încercat ”să intre prin efracţie” în biroul său din Cincinnati, în Ohio, joi.

”Alarma s-a declanşat, agenţi FBI înarmaţi au sosit, iar suspectul a fugit”, a precizat poliţia federală.
Presa locală scrie că bărbatul purta o vestă antiglonţ, a folosit un pistol cu cuie şi a agitat o armă semi-automată de tip AR-15, după care a fugit cu o maşină.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a anunţat că forţe de ordine au pornit în urmărirea acestuia.

”După ce vehiculul s-a oprit, a avut loc un schimb de focuri de armă între poliţişti şi suspect”, a anunţat el.

Bărbatul s-a refugiat într-un lan de porumb, unde a fost încercuit de forţe de ordine, care au încercat, fără succes, să negocieze cu el pentru a se preda autorităţilor, a anunţat un purtător al poliţiei din Ohio.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, şi-a agitat arma către poliţişti, care au deschis focul.

Moartea bărbatului a fost pronunţată la faţa locului.

NBC News scrie, citând trei persoane care ajută forţele de ordine, că suspectul apare în fotografii de la luarea cu asalt a Capitoliului de către susţinători ai lui Donald Trump, dar că este neclar dacă a intrat în sediul Congresului american atunci.

Directorul FBI, Christopher Wray, a anunţat miercuri că FBI a primit ameninţări după percheziţia la locuinţa lui Donald Trump.

El a catalogat aceste ameninţări drept ”deplorabile şi periculoase”.

”Violenţa împotriva forţelor de ordne nu este răspunsul, indiferent ce problemă ai”, a subliniat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here