Succesorul lui Soleimani în fruntea Forței Quds anunță care va fi răzbunarea Iranului

Esmail Ghaani, succesorul lui Qasem Soleimani în frunte Forței Quds, unitatea de operațiuni speciale a regimului teocratic de la Teheran, a anunțat cum Iranul se va răzbuna pe Statele Unite. Generalul a făcut declarația în timpul unui interviu la TV, cu prilejul funeraliilor lui Soleimaini.

Esmail Ghaani a spus că răzbunarea Iranului va fi alungarea trupelor americane din Orientul Mijlociu.

„Vom continua pe calea martirului Soleimani cu aceeași forță. Singura compensație pentru noi va fi scoaterea trupelor americane din regiune”

Parlamentului Irakului, plin cu aliați, susținători și oameni în solda Iranului, a votat deja să ceară guvernului să dea afară soldații americani de pe teritoriul țării. Rezoluția nu este obligatorie, dar premierul irakian, alt om al Teheranului, susține acest demers.

Dar Donald Trump nu are de gând să împacheteze și să plece atât de repede.

„Avem o bază aeriană extraordinar de scumpă acolo. Construcția a costat miliarde de dolari. Nu plecăm până când nu ne dau banii înapoi” a spus președintele american reporterilor, potrivit BBC. Trump a mai spus că dacă irakienii va continua să ceară într-un mod neprietenesc retragerea trupelor SUA, Washingtonul va aplica sancțiuni mai dure decât s-au văzut vreodată. Cele impuse Iranului vor părea blânde, a afirmat liderul de la Casa Albă.

În Irak sunt circa 5000 de soldați americani, care participă la coaliția internațională împotriva ISIS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here