Inquam Photos / George Călin

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți la TVR 1 că în partid se va analiza varianta ca la Congresul din februarie să se candideze pe sistem de ‘moțiune’, adică persoanele care vor să candideze la șefia partidului să prezinte un program politic și echipa pe care și-o doresc și alegerea să fie între echipele candidaților.

Poate o să promovăm și noi la congres această idee de a veni cu candidaturi pe moțiuni. Adică vii cu un program politic, cu o echipă în față congresului. Fiecare să prezinte programul și echipă și viitorul partidului. Lucru pe care o să îl discutăm în Biroul Permanent”, a zis Ciolacu.

Liderul interimar PSD a spus că nu s-a hotărât dacă va candida pentru șefia partidului și că o să ia decizia după sărbătorile de iarnă, când o să vorbească și cu familia lui pe această temă.

El a explicat ca vrea ca viitoarea conducere a PSD să fie „mult mai deschisă”.

La viitorul CEx vor fi invitați și primarii și președinții de CJ, chiar dacă lucrările vor dura mai mult. Sunt convins că implicându-se și colegii din teritoriu, atunci șansele de a lua decizii greșite se reduc substanțial”, a mai spus Ciolacu.

Congresul PSD va avea loc până pe 29 februarie 2020, potrivit anunțului făcut de președintele interimar al partidului.

Gabriela Firea a anunțat că nu ar exclude o candidatură pentru funcția de președinte executiv al PSD, la Congresul partidului. Primarul general al Capitalei a adăugat că va candida momentan pentru șefia PSD București și l-ar putea susține la conducerea PSD pe Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here