Suedia recunoaște că a greșit în strategia aplicată în pandemie. Tegnell: „Cred că am lua calea de mijloc”

Anders Tegnell, epidemiologul de stat din Suedia, aflat în deciziei de a nu impune populației izolarea, a recunoscut că ar fi trebuit introduse restricții pentru a împiedica răspândirea virusului, transmite BBC.

Timp de câteva luni, Anders Tegnell și-a apărat abordarea ca fiind mai sustenabilă, criticând în același timp alte țări pentru măsurile de izolare impuse. Însă acum epidemiologul și-a schimbat optica.

Miercuri dimineață, în timpul unui interviu la Sveriges Radio, persoana care îl intervieva a spus că au murit prea mulți oameni în Suedia, iar Tegnell a fost de acord. „Dacă ne-am confrunta din nou cu aceeași boală, având informațiile pe care le deținem astăzi, cred că am lua calea de mijloc între măsurile luate de Suedia și cele luate de celelalte țări”, a adăugat Anders Tegnell.

Suedia a avut cel mai mare număr de morți pe cap de locuitor din lume în săptămâna 26 mai-2 iunie.

Suedia a raportat marţi încă 65 de decese cauzate de COVID -19, la câteva zile după ce nu a mai înregistrat niciun caz mortal pentru prima dată din luna martie, relatează dpa.

Agenţia de Sănătate Publică a anunţat că a înregistrat în total 4.468 de decese legate de noul coronavirus şi aproximativ 38.500 de cazuri de infectări. Primul deces a fost raportat la 11 martie.

„Cifrele din ultimele 24 de ore sunt destul de tipice, reflectă faptul că am fost ocupaţi cu teste şi analize în weekend”, a declarat Karin Tegmark Wisell, directorul departamentului de microbiologie din cadrul Agenţiei de Sănătate Publică.

Oficiali au subliniat adesea faptul că există de obicei întârzieri ale raportărilor cazurilor la sfârşit de săptămână.

Johanna Sandwall, manager pentru situaţii de criză la Consiliul Naţional al Sănătăţii şi Ajutorului social, a declarat că locurile libere din unităţile de terapie intensivă sunt în prezent de 30%.

În prezent, 556 de pacienţi sunt pe ventilaţie mecanică, dintre care 311 au COVID -19, a adăugat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here