Liderii ALDE au fost convocați luni, la Palatul Parlamentului pentru o ședință în care trebuie să decidă dacă partidul iese de la guvernare și merge într-o alianță cu Pro România. Surse din ALDE au declarat pentru Digi24.ro că ieșirea de la guvernare este iminentă și că, cel mai probabil, decizia va fi luată luni.

De asemenea, conform unor surse, tot mâine este posibil ca Tăriceanu să renunțe la candidatura la prezidențiale și să se discute o eventuală susținere a fostului europarlamentar, Mircea Diaconu. Ședința conducerii ALDE este programata luni, de la ora 16:00, la Palatul Parlamentului, după o ultimă întâlnire între Călin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă.

Într-un mesaj intern transmis în urmă cu câteva zilele liderilor ALDE, Călin Popescu Tăriceanu își anunța colegii că le va propune spre validare o alianță politică cu Pro România. Semnarea unei alianțe prespune ieșirea ALDE de la guvernare. Înainte de o astfel de decizie, Calin Popescu Tăriceanu și Viorica Dăncilă vor avea o ultimă ședință de coaliție. După ședința de săptămâna trecută cele două partide nu au ajuns la un consens privind restructurarea Guvernului, potrivit unui comunicat de presă transmis de ALDE.

ALDE a solicitat PSD să vină cu un nou program de guvernare şi cu o restructurare parlamentară, dar acest lucru a fost respins de Viorica Dăncilă, care a anunţat că va merge pe varianta unei remanieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here