SURSE: Liderii PSD, ședință de criză a CEx PSD

Liderii PSD au fost convocați la ora 17.00 într-o ședință de criză a Comitetului Executiv, în contextul în care se așteaptă ca astăzi ALDE să decidă în urma discuțiilor cu premierul Dăncilă viitorul coaliției de guvernare, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

 
Potrivit surselor G4Media.ro, liderul PSD le-a oferit duminică seară celor de la ALDE și Pro România locuri comune pe listele pentru locale și posturi în guvern cu condiția ca partidul lui Tăriceanu să nu iasă de la guvernare.

Premierul Dăncilă și liderul ALDE se întâlnesc luni dimineață pentru a discuta despre viitorul coaliției de guvernare. Primul ministru ar fi dispus să cedeze în fața pretențiilor ALDE și Pro România deoarece s-ar teme că guvernul riscă să pice în cazul în care Tăriceanu își retrage susținerea în Parlament.

PSD a lansat oficial la congresul de sâmbătă candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidențiale. Potrivit aritmeticii parlamentare, PSD riscă să piardă majoritatea în cazul retragerii ALDE de la guvernare și în condțiile în care UDMR a anunțat că nu va susține guvernul Dăncilă în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here