Talibanii nu au acces la rezervele Băncii Centrale afgane, care sunt păstrate în SUA

Sursa: Pexels

Talibanii nu vor avea acces la rezervele monetare ale Băncii Centrale păstrate de guvernul afgan în SUA, a asigurat luni un responsabil al administraţiei preşedintelui Joe Biden, în timp ce majoritatea acestor fonduri se află în afara Afganistanului, informează France Presse, potrivit Agerpres.

„Activele Băncii Centrale pe care guvernul afgan le deţine în SUA nu vor fi puse la dispoziţia talibanilor”, a subliniat acelaşi responsabil american.

Marea majoritate a rezervelor monetare ale Băncii Centrale afgane nu se află în Afganistan, a precizat pentru AFP o sursa apropiată dosarului, fără ca totuşi să precizeze câte dintre aceste active sunt păstrate în Statele Unite.

Rezervele brute ale Băncii Centrale afgane se ridicau la 9,4 miliarde de dolari la sfârşitul lunii aprilie, potrivit Fondului Monetar Internaţional.

Afganistanul se afla luni în mâinile talibanilor după colapsul forţelor guvernamentale şi fuga în străinătate a preşedintelui Ashraf Ghani. Mii de persoane încercau cu disperare, într-un haos total, să fugă din ţară de pe aeroportul din Kabul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here