Ungaria a revizuit condiţiile de intrare pentru cei vaccinaţi anti-Covid

Foto: INQUAM/Cornel Putan

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autorităţile ungare au revizuit condiţiile de intrare în Ungaria, în contextul pandemiei de COVID-19, transmite News.ro.

”Astfel, în prezent, cetăţenii români care deţin un certificat de vaccinare împotriva COVID–19 eliberat de autorităţile competente din România, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, respectiv a celor două doze (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), pot intra pe teritoriul Ungariei, fiind exceptaţi de la măsura carantinei sau de la prezentarea unui test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2. Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba română şi în limba engleză (document bilingv), să fie eliberat de centrul de vaccinare din România, fără a mai fi necesară îndeplinirea altei formalităţi”, precizează MAE.

Totodată, MAE precizează că toate celelalte condiţii de intrare în Ungaria rămân în vigoare şi pot fi consultate la pagina de internet: http://www.mae.ro/node/51934.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.rohttp://budapesta.mae.ro/ şi reaminteşte că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Budapesta: +36 30 535 69 12..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here