Țara care ia în calcul a patra doză de vaccin anti-Covid

Sursa: Pixabay

Ministrul Sănătăţii din Israel, Nitzan Horowitz, a declarat, miercuri, că este luată în considerare o a patra doză de vaccin împotriva coronavirusului, pentru a răspunde celui de-al cincilea val de îmbolnăviri, potrivit i24 News, preluat de Le Figaro.

„Nu este nerezonabil să credem că vom avea nevoie de un al patrulea vaccin”, a spus Nitzan Horowitz, într-un interviu pentru Channel 12, după ce datele Departamentului de Sănătate au arătat că 9% dintre cazurile noi diagnosticate marți erau la persoane care primiseră a treia doză. Potrivit ministrului, Israelul nu a intrat încă într-un „al cincilea val” al epidemiei, în ciuda numărului tot mai mare de contaminări.

Israelul a devenit una dintre primele țări, după Statele Unite, care a redus vârsta de acces la vaccinul anti-Covid, prin lansarea unei campanii de vaccinare pentru copiii de cinci ani, în această săptămână. Peste 5,7 milioane dintre cei nouă milioane de israelieni au fost deja vaccinați de două ori, echivalentul a peste 80% dintre adulți.

Tactica Lituaniei de a ieși din corzile în care o împinge China

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here