Tăriceanu, interesat de funcția de premier. „Am o experiență care ar fi utliă”

Prezent sâmbătă la Sibiu, Călin Popescu Tăriceanu a acuzat „o încercare disperată de a destructura partidul”, încercare despre susţine că a eşuat şi s-a întors împotriva celor care au iniţiat-o.

Totodată, el a fost întrebat dacă există posibilitatea de a deveni premier, în caz că Mircea Diaconu ar câștiga alegerile prezidnețiale.

„Să știți că până mă retrag din politică, nu stau să vă spun nu mă interesează. Cred că am o experiență care ar fi utliă, dar sigur că acest lucru trebuie să fie împărtășit și de alegători. Să sperăm că după alegerile din 2020, împreună cu ALDE vom ajunge să avem un vot majoritar, care să ne dea această posibilitate, dar nu legătura cu Mircea Diaconu. Eu vreau să avem votul cetățenilor”, a declarat, sâmbătă, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că partidul a vrut să rămână în relaţii civilizate cu PSD după ieşirea de la guvernare, însă atitudinea social-democraţilor de a încerca „o destructurare” a ALDE i-a ambiţionat pe parlamentarii acestei formaţiuni.

„Poate să ne mulţumească doamna Dăncilă pentru că nerozia de care a dat dovadă s-a întors împotriva ei şi visul de a rămâne prim-ministru în continuare s-a dus pe apa sâmbetei”, afirmă Tăriceanu.

„Nerozia de care a dat dovadă s-a întors împotriva ei”

Referitor la destructurarea ALDE de către PSD, Tăriceanu a lansat o salvă de acuzații. „Această încercare a eşuat. Nu numai că a eşuat, dar în final s-a întors împotriva iniţiatorilor încercării de destructurare ALDE, pentru că Dăncilă cu mintea ei şi cu ajutorul consilierilor a procedat în aşa manieră încât a reuşit să ne ostilizeze la maxim, în condiţiile în care, când ne-am spus la revedere pe 26 august, am convenit să rămână între noi o relaţie civilizată. (…) Rezultatul a fost o ostilizare totală şi o ambiţionare a tuturor colegilor noştri parlamentari de a vedea cu orice chip căzut Guvernul Dăncilă şi am reuşit. Poate să ne mulţumească doamna Dăncilă pentru că nerozia de care a dat dovadă s-a întors împotriva ei şi visul de a rămâne prim ministru în continuare s-a dus pe apa sâmbetei”, a afirmat liderul ALDE, în discursul ţinut la Sibiu, la conferinţa femeilor membre ALDE, potrivit News.ro. 

El a spus că acei membri ALDE care au ales să rămână alături de PSD după ce democrat-liberalii s-au retras de la guvernare „nu s-au ales decât cu buza umflată, nu au ajuns nici miniştri, în schimb au ajuns să se compromită politic”. 

Tăriceanu a mai spus că nu îi este „ruşine absolut deloc că am fost la guvernare cu PSD-ul”.

Foto: INQUAM/George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here